Vlinder Tattoo en Betekenis

Vlinder Tattoo en Betekenis

De vlinder tattoo is één van de mooiste en meest populaire ontwerpen die veel vrouwen laten zetten en hun populariteit neemt nog steeds verder toe, ook onder mannen, vanwege de ongekende kleurrijke mogelijkheden. Daarnaast is de vlinder het meest getatoeëerde insecten welke op elk deel van het lichaam geplaatst kunnen worden.

 

Betekenis

Vlinders staan symbool voor schoonheid, metamorfose, vrijheid, geluk en kwetsbaarheid. In veel culturen wordt de vlinder geassocieerd met de ziel. De meeste mensen vinden vlinders prachtige insecten en ze staan garant voor waanzinnig mooie tattoos en de ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos: van een paar eenvoudige lijntjes voor een kleine tattoo tot fantastische, kleurrijke kunstwerken. Zeg maar gerust meesterwerken.
 

Onderzoek

In de Verenigde Staten hebben ze onderzocht dat vrouwen vaker een tattoo laten zetten dan mannen. Van de ondervraagde vrouwen bleek een kleine 60% er minimaal één te hebben, terwijl dit percentage bij de mannen op iets meer dan 40% lag.

 

Top ontwerp

Ontegenzeggelijk is de vlinder tattoo één van de top ontwerpen waar vrouwen voor kiezen. Waarom is dat? De vlinder staat voor metamorfose en transformatie van rups tot een prachtig insect met al z’n kleuren en variaties. Wellicht is dat de reden dat vrouwen vaak kiezen voor deze bijzondere tattoo: een persoonlijke groei of verandering ten opzichte van het verleden. Of de verandering van meisje tot een vrouw. Een andere reden om voor een vlinder te kiezen is soms de overwinning van een moeilijke, donkere periode in hun leven in het verleden.

 

Wat de reden ook mogen zijn: de vlinder tattoo is één van de meest prachtige ontwerpen en biedt eindeloze mogelijkheden.
 

De meest populaire tattoos:

→ Bloemen tattoo
→ Dragon tattoo
→ Dromenvanger tattoo
→ Hartje tattoo
→ Maori tattoo

Tekst tattoo
→ Tribal tattoo
→ Veer tattoo
→ Vlinder tattoo
→ Zwaluw tattoo

 

De meest bekeken pagina’s:

De betekenis van tattoos

Tattoo Teksten (Nederlands, Engels, Frans en Latijns)

65.000+ voorbeelden: Your Perfect Tattoo
35.000+ voorbeelden: Insane Tattoo
30.000+ voorbeelden: LA Ink Tattoo
25.000+ voorbeelden: Miami Ink Tattoo

World Tattoo Events

Modellenbureau InkModels
Bescherming van consumenten

Terug naar de hoofdpagina